Paul Auster: Timbuktu

Osta kirja itsellesi

Timbuktu alkaa vahvasti Willyn tarinana, mutta boheemi runoilija ei ole suinkaan päähenkilö. Se on Mr. Bones, hänen sympaattinen ja uskollinen koiransa.

Eläimen näkökulmasta on hankala kirjoittaa, mutta mielestäni Auster on onnistunut siinäkin hyvin. Mr. Bones on hyväntahtoinen koira, joka arvostaa isäntäänsä kovasti. Uuteen tilanteeseen joutuessaan se kohtaa erilaisia ihmisiä ja heidän ratkaisujaan.

Kirjan nimipaikka on kuin haave tai paratiisi ja tutummaksi tulevatkin Baltimoren kadut. Koiran persoonan lisäksi se kuvaa vahvasti amerikkalaista yhteiskuntaa ja ironian pilkekin on helppo löytää rivien välistä. Austerille tyypillisiä yllättäviä sattumuksia on tässä kirjassa vähemmän, mutta loppu on kyllä pysäyttävä. Ehkäpä Willy ja Mr. Bones kuitenkin lopulta päätyvät Timbuktuun.

Helppolukuinen ja lämminhenkinen kirja.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.